Pinterest

Maasto kutsuu pyöräilijää

Pois alta kivet ja männynkävyt! Suomalaiset pyörätiet, hiekkatiet ja metsät ovat kuin tehtyjä maastopyörille.

Paksummat renkaat ja erinomaiset ajo-ominaisuudet antavat MTB:lle eli maastopyörille mahdollisuuksia myös virallisen pyöräilykauden ulkopuolelle. Vain asenne ratkaisee.

Crescentin maastopyörämallisto tarjoaa pyöriä sekä aktiiviharrastajalle että satunnaisesti metsäpoluille poikkeaville. Maastopyörien jousitus vaimentaa kovankin menon ja tarkalla vaihteistolla saat sovitettua vauhdin juuri maastoon sopivaksi. Perinteisen 26” rinnalla on myös saatavilla kovasti suosiota kasvattanut isopyöräinen 29” vaihtoehto.

Maastopyöräilyyn hurahtaneet tuntevat käsitteet XC ja freeride. XC eli crosscountry liittyy vauhdikkaaseen matka-ajoon. Sen tyylin tärkein ominaisuus on maastopyörän kiipeämiskyky ylämäkeen. Freeride liittyy jo sanankin mukaisesti vapaaseen menoon ja hauskanpitoon. Freeridessa suunta on useimmiten alaspäin, hallitusti ja nopeasti.

Maastopyörät sopivat pöpeliköille, mutta ne on suunniteltu myös asfaltille. Erityisesti 29” pyörät rullaavat tasaisella kuin moottorit apunaan. Kaiken kaikkiaan maastopyörä on monipuolinen peli, jolla taittaa erinomaisesti paitsi maastolenkit myös peruspyöräilyn ja työmatkat.