Pinterest

Mikä pyörä lapselle?

Aikuisen näkökulmasta lastenpyörän tärkein ominaisuus on pyörän oikea, lapselle sopiva koko. Lastenpyörissä on usein kyse myös kyseisen ihmisen ihan ensimmäisestä pyörästä, joten ei sovi unohtaa ulkonäkö- ja tunneasioita.

Lapsuuden tärkeimpiä merkkipaaluja on se hetki, jolloin opittiin ajamaan polkupyörällä. Se tunne, kun kukaan ei enää pitänyt kiinni tai antanut tukea. Vapaus ja itsenäisyys, ylpeys omasta osaamisesta.

Polkupyöräily vaatii taitoa ja osaamista, ja sitä kautta myös oppimista ja kehittymistä. Parhain tapa tukea oppimista ja osaamista, on valita heti alusta lähtien oikeat välineet oikeassa koossa.

Ensimmäisten polkupyörien tärkeimmät ominaisuudet ovat siis koko ja mitoitus. Oikean kokoisella pyörällä opettelu on mukavaa ja motivoivaa sekä turvallista. Pidä mielessä seuraava muistisääntö: kun lastenpyörän istuin on laskettu alimpaan asentoonsa, ylettyvät lapsen varpaat maahan.

Pyörän ei siis saisi olla liian iso. Paras ajoasento on hieman pysty ja se auttaa oikean tasapainon löytämisessä. Näin painopisteet asettuvat oikein ja pyöräilyn opetteleminen on mielekästä.

Onnistumisen iloa tukee ja vahvistaa oikeanlainen menopeli. Runko- ja värivaihtoehtoja on monia, ja kun oikea koko on löytynyt, voi vaihtoehdoista valita mieleisensä. Crescent tarjoaa lapsille ja nuorille pyöriä 1-vaihteisista 7-vaihteisiin. Kaikissa pienimmissäkin malleissa on jo alusta lähtien myös käsijarru eturenkaaseen, jolloin käsijarrujen opettelu tulee alusta alkaen tutuksi.

Lapsen kasvaessa pyörä voi myös käydä liian pieneksi. Kun huomaat, että lapsen polvet osuvat ohjaustankoon, on aika vaihtaa isompaan polkupyörään.

Lastenpyöriin