Pinterest

Näin pukeudut talvipyöräilyyn

Talvipyöräily ei vaadi onnistuakseen muuta kuin oikein varustellun pyörän sekä polkijaltaan fiksusti valitut vaatteet ja varusteet. Työmatkansa läpi talven pyöräilevä Endorfiinikoukussa-blogin Elina kävi selvittämässä, millaiset ovat optimaaliset asusteet kylmemmille pyöräkeleille.

Talvipyöräily – näin valitset asusteet

Kerrospukeutuminen on avain onneen. Päällikerrokseen hyvä valinta on softshell-asu, joka sopii lähes säälle kuin säälle. Softshell pitää hyvin tuulta ja jonkun verran sadetta, mutta on samalla miellyttävän tuntuinen myös ihoa vasten. Alle voit tarvittaessa pukea lisää lämpöä tuovia kerroksia.

Näkyvyys tulee huomioida. Usein ulkoiluvarusteissa ja -vaatteissa on valmiina heijastimia, mutta näitä voi ja kannattaa myös lisätä itse. Etenkin hämärässä ja pimeällä liikkuessa päälle kannattaa sujauttaa heijastinliivi, joka lisää näkyvyyttäsi huomattavasti.

Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin. Varpaat ja sormet kannattaa suojata huolella, jotta vilu ei pääse yllättämään. Talvipyöräilijälle on tarjolla esimerkiksi kengänsuojuksia, jotka blokkaavat tuulta ja vettä. Pakkasella kasvojen ja niskan alueen saa suojattua kypärälakilla, kun taas kypärän päälle lisättävä suojakalvo pysäyttää viiman ja sateen kylmillä keleillä.