Oma, sopivankokoinen ja omiin käyttötarpeisiin hankittu polkupyörä on tietysti kaiken a ja o. Mutta kunnon varusteet ja tarvikkeet kruunaavat pyöräilyn ja tekevät siitä entistä mukavampaa.

Kesäkuumalla pyöräilyvarusteiksi riittävät parhaimmillaan hyvä mieli ja pullollinen raikasta vettä. Mutta kun matka on vähänkin pidempi ja säät muuttuvat vaihtelevimmiksi, alkaa hyviä ja monipuolisia tarvikkeita kaivata hieman enemmän. Ja niitähän onkin yllättävän paljon ja monipuolisesti tarjolla!

Alkajaisiksi pyöräilijä tarvitsee tarpeisiinsa sopivat vaatteet. Lyhyen matkan ajaa normitamineissa, mutta jo useamman kilometrin suoritus sujuu sutjakkaammin kunnon pyöräilyvaatteilla: ne ovat tuulen pitävät ja napakat. Mikään ei häiritse pyöräilijää enemmän kuin tuulessa lepattavat takin hihat ja purjemainen selkämys tai ketjuissa pyörivät leveät housunlahkeet. Istuvuus ja ihonmyötäisyys ovat fillaristin tyyliä. Paitaa tai takkia valitessa tulee muistaa riittävän pitkät hihat ja selkäosa. Pyöräilyvaate ei välttämättä tunnu sopivalta peilin edessä seisten, mutta pyörän selässä sekin asia korjaantuu.

Vaatetuksessa kannattaa myös muistaa monipuolisuus ja kerroksellisuus. Esimerkiksi liivi auttaa nopeasti sään yhtäkkiä viiletessä. Väritys ja heijastimet ovat pyöräilijän turva. Mitä kirkkaampi sen parempi, ainakin jos joudut ajamaan paljon autojen seassa. Lisäheijastimista ja heijastinnauhoista ei ole koskaan haittaa.

Sateen sattuessa hyvät varusteet punnitaan. Sadeasut, viitat ja kenkien suojat sanovat vesisateille piut ja paut, eikä märkyydestä ole haittaa kuin korkeintaan henkisesti.

Pyöräilyasun viimeistelee istuvan, tyylikkään ja turvallisen kypärän lisäksi vauhdikkuutta ja oikeaa asennetta korostavat ajolasit: kesän kärpäset ja paarmat eivät haittaa vauhdikasta menoa eikä auringon säteet liikaa varasta huomiota maantiehen keskittyneeltä katseelta. Maantiepyöräilijä sen jo tietää, mutta kunnon pyöräilykäsineet antavat paremman ajotuntuman.

Eikä siinä vielä kaikki. Pyörästään huolehtivan varastosta löytyy ainakin osa seuraavista varusteista ja tarvikkeista: pumppu, joko jalka- tai käsiversiona, mustekaloja, soittokello, juomapullo telineineen, työkalut, avainsarjat ja niille sopiva pussi tai pieni laukku, ketjuöljyä, parit sisärenkaat, asianmukainen lukko, valo, kori ja/tai tavarateline, peili, tuunatut kädensijat, heijastimia, laukku tai laukkusarja, lasten pyöränistuin tai lastenkärry ja irrotettavat lokasuojat…

Omat merkit

Crescentin omat tarvikemerkit ovat Spectra ja Tec. Esimerkiksi Spectran laajasta valikoimasta löydät kaikkea mahdollista laukuista valoihin, apupyöristä heijastimiin, koreihin ja lukkoihin.

Tec on erityisesti maantie- ja MTB-pyöräilijän uskottu merkki. Laajasta valikoimasta löytyy huippuluokan varusteita kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin kengistä päällykumeihin ja katu-uskottaviin Air-kamoihin.