Kevään saapuessa on hyvä tehdä pyörään perushuolto, ja esimerkiksi pyörän pesun saa toteutettua näppärästi kotioloissakin.

Kevään saapuessa on hyvä tehdä pyörään perushuolto, ja esimerkiksi pyörän pesun saa toteutettua näppärästi kotioloissakin.

Aluksi kannattaa suihkuttaa pyörästä pahimmat liat ja hiekat pois. Tämän jälkeen pyörään laitetaan pesuaineet. Pyöräliikkeistä löydät pesemiseen tarkoitettuja ja luontoystävällisiä pyörään ruiskutettavia aineita, mutta pesussa toimii myös esimerkiksi autonpesuaine tai veteen sekoitettu Fairy. Jos käytät ruiskutettavaa pesuainetta, anna aineen vaikuttaa hetken ajan.

Pyörän huuhtelussa voit käyttää esimerkiksi vesiletkua tai painepesuria. Jos käytät painepesuria huolehdi siitä, ettet suihkuta vettä suoraan laakereihin, koska tällöin laakereihin saattaa mennä hiekkaa paineella tulevan veden mukana.

Huuhtelun jälkeen on hyvä odottaa pyörän kuivumista tai vaihtoehtoisesti kuivata pyörä rätillä. Kun pyörä on kuiva, voit käsitellä sen vielä hoitoaineella – tämä ei ole pakollista, mutta auttaa ehkäisemään lian kertymistä.

Pyörän pesun jälkeen voit vielä halutessasi rasvata ketjut. Lisäksi jarrulevyt on hyvä pyyhkiä jollakin liuottimella (esimerkiksi Sinol tai Lasol käy tähän) jotta ne eivät ala vinkumaan.